Word KOOK!Kracht trainer

 

Herken je dit: als orthopedagoog, gedragsspecialist of kindercoach zie je op grote schaal kinderen met een laag zelfbeeld en alle problemen van dien. Kinderen die zichzelf steeds afkraken, die geen eigen keuzes durven te maken, angsten ontwikkelen, pessimistisch en somber zijn en sociaal problemen ondervinden. Hoewel het geen DSM classificatie heeft, is het wel een probleem dat grote gevolgen kan hebben.  

 

De basis van gedrag is het zelfbeeld en zelfwaardering. Als hierin problemen zijn, dan is het een absolute noodzaak om hier eerst mee aan de slag te gaan, voordat een volgende stap in sociale of emotionele vaardigheden kan worden gemaakt. Gedragsverandering komt op gang als het zelfbeeld sterker wordt. Bestaande groepstrainingen zijn veelal gericht op een diversiteit aan sociale vaardigheden, die allemaal in de training aan bod komen. Veel gedragsspecialisten gaan daarom eerst een individueel traject in met het kind. 

Een dergelijk traject is een zwaar middel. Hoe prettig je het ook voor het kind maakt, het kan het kind toch het gevoel geven dat er wel heel iets ergs aan de hand moet zijn als je met zo'n vreemde mevrouw moet gaan praten. Daarnaast is individuele begeleiding voor jou, als je een praktijk hebt, ook een relatief zware en dure zaak. 

Dat kan nu dus anders!
KOOK!Kracht voor Kids is een verantwoorde training, gebaseerd op de belangrijkste wetenschappelijke inzichten. Het is een groepstraining waar ook ouders bij worden betrokken. Voor kinderen is het leuk om mee te doen en voor jou is het heel leuk om hem te geven.

kooksova3Omdat het een groepstraject is, is het financieel beter haalbaar voor je praktijk. Maar natuurlijk versterkt een groepje vooral de normalisatie van het probleem en de resultaten. In groepsverband is het ook prettiger en gemakkelijker om ouders erbij te betrekken. En omdat het een ingekaderd en voorbereid traject is, kost het minder van je eigen tijd om een verantwoord en passend aanbod te maken. 

Zo kun je veel kinderen helpen bij het onwikkelen van een sterker zelfbeeld en een beter toekomstperspectief.

Word KOOK!Kracht trainer
Wil je KOOK!Kracht voor Kids zelf ook kunnen geven in je praktijk? Dan nodigen we je uit voor ons traject "Word KOOK!Kracht trainer"! 

 

  • Je leert hoe de training is opgebouwd en wat wel en niet werkt en waarom. Je krijgt een werkmap en een licentie om de training een jaar lang zelf goed te kunnen geven. Dit doe je zelfstandig en net zo vaak als je wilt in je eigen werksituatie.
  • Tijdens het trainingsprogramma word je op verschillende manieren ondersteund om alles goed onder de knie te krijgen zodat je KOOK!Kracht voor Kids zorgeloos kunt gaan geven. 
  •  

We bieden het maar een paar keer per jaar aan voor een beperkte groep mensen. We willen daarom graag de meest enthousiaste mensen de kans geven om mee te doen. 

Ben je gedragsspecialist en enthousiast geworden? Stuur ons dan snel een berichtje! We maken dan een afspraak voor een telefonisch gesprek waarin je leert wat voor jou de belangrijkste stappen zijn om KOOK!Kracht trainer te worden.

 

Heb je hulp nodig om te bepalen of je inderdaad KOOK!Kracht voor Kids trainer wilt worden? Wij helpen je graag hierbij. Vraag een gesprek met ons aan waarin we je begeleiden om van beide kanten helder te krijgen of dit iets voor je is. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, het verplicht je tot niets.

Bel ons via 0572-850400, of stuur een mail naar . Vermeld wel je telefoonnummer en eventuele website in deze mail!

 

KOOK!Kracht in 2018

Sinds begin januari wordt bij Obalo in Raalte de training KOOK!Kracht voor Kids weer doorlopend gegeven. Uw kind hoeft dus niet meer te wachten tot er een nieuwe groep start!

De "Word KOOK!Kracht-trainer" cursus wordt de eerstkomende maanden niet ingepland. Heeft u wel interesse in de "Word KOOK!Kracht-trainer"-cursus, laat het ons dan even weten. We houden u dan op de hoogte van nieuwe startdata.