Als je anders kijkt naar iets wat mis is gegaan, kan er toch iets moois van komen. Of iets lekkers :)

Deze lekkere taart is volgens de verhalen ontstaan uit een foutje: er waren twee zusjes (hun achternaam was Tatin) die hun appeltaart per ongeluk lieten verbranden. Ze haalden de verbrande bodem van de taart en legden een nieuw stukje deeg bovenop de donkere appels. Het resultaat van dit grappige keukenfoutje: een heerlijke "omgekeerde appeltaart". Een fijn foutje dus!

tatin

Dat is een heel bijzondere gehaktbal! Hij ziet er van buiten heel anders uit dan van binnen.

Het thema van deze maand is pesten en het recept is vooral bedoeld om een gesprek op gang te brengen. Net als deze gehaktbal heeft een pester een andere binnenkant dan je van buitenaf zou denken.

gehakt ei

Zo, die ziet er lekker uit! Dit keer maken we een spiegel-taart, waarin je jezelf "door een roze bril" kunt zien. Dat betekent dat je in deze spiegel alleen maar de leuke dingen van jezelf ziet. Als het nodig is met een beetje hulp van pappa of mamma. 

Het is heel belangrijk om de goede dingen van jezelf te zien. Want dan kun je veel beter lekker jezelf zijn. En lekker jezelf zijn = Rust in je hoofd.  Meer zelfvertrouwen. Vrolijk naar school!

spiegel

KOOK!Kracht in 2018

Sinds begin januari wordt bij Obalo in Raalte de training KOOK!Kracht voor Kids weer doorlopend gegeven. Uw kind hoeft dus niet meer te wachten tot er een nieuwe groep start!

De "Word KOOK!Kracht-trainer" cursus wordt de eerstkomende maanden niet ingepland. Heeft u wel interesse in de "Word KOOK!Kracht-trainer"-cursus, laat het ons dan even weten. We houden u dan op de hoogte van nieuwe startdata.